Блоґ одного кібера

Історія хвороби контуженого інформаційним вибухом

Поживні речовини для кращої роботи мозку

with 3 comments

Вдруге подивився відео, цього разу намагаючись виписати все що зрозумів. Зрозумів правда небагато, бо там використовують багато назв речовин які я не знаю.

Що забезпечує оптимальне функціонування мозку? Відповідь – будь-що, чого бракує. (Закон мінімуму Лібіха).

Деякі елементи можуть бути потрібними в більших об’ємах ніж доступно в природі, тому що природа не має на меті оптимальне функціонування людського мозку.

Інше питання – чи є результати стабільними, чи може проявитись ефект звикання? Це дуже складне питання, бо ми легше помічаємо короткотермінові результати, ніж ефекти що проявляються через тиждень чи місяць.

Метаболізм – це ключ до функціонування мозку, бо він хоча займає 3% тіла, споживає 20% його енергії. Якщо мозок недоотримує 30% енергії – людина втрачає свідомість.

Існує дві системи виготовлення енергії в живих організмах:

Анаеробні Аеробні
Тип не окиснювані споживають кисень
Назва гліколіз окисне фосфорилювання
Паливо глюкоза Глюкоза або жирні кислоти
Відходи молочна кислота вуглекислий газ
Результат 2 АТФ до 38 АТФ

Анаеробні системи не дають достатньо енергії щоб забезпечити багатоклітинне життя, не кажучи вже про таку функцію життя як свідомість.

Яких поживних речовин найчастіше бракує для функціонування інтелекту?

  • Вітамінів B комплексу
  • Цинку (втрачається при еакуляції, таким чином те що мастурбація призводить до божевілля – частково правда 🙂 )
  • Вітаміну D (виробляється за допомогою сонця)
  • Магнію

Як отримати кращий сон?

  • Спати в тиші. Мозок завжди слухає. Якщо ви живете в місці де багато шуму (наприклад транспорту), створіть якийсь спокійний і передбачуваний фоновий шум.
  • Спати в темряві. (Світло пригнічує виділення мелатоніну)
  • Спати регулярно.
  • Прокидатись і засинати в червоному світлі (світанок і захід)
  • Усунути запалення (інфекції, алергії (в тому числі на їжу, наприклад найбільш поширені чутливості до пшениці, кукурудзи, дріжджів, молока – їх варто уникати.)), запалення кишківника через потрапляння туди неперетравлених часток їжі (треба при прийнятті їжі приймати цинк).

Як лікують депресію, якщо не рахувати Serotonin reuptake inhibitors?

  • Вітаміном B
  • Ще чимось чого я не зрозумів.

Проблема з хлібом – він містить пшеницю, а пшениця – білок глютен, який дуже важко перетравлювати, і він спричинює запалення. Подібно і з молоком, тому їх варто уникати. Також важко перетравлювати кукурудзу і дріжджі. Незважаючи на те що люди споживають це тисячі років.

Ферментоване молоко та молокопродукти – кращі. Замініть кефіром.

Недоїдати – краще ніж переїдати.

Палеодієта – штука яку варто спробувати.

Good calories, bad calories – книжка з якою варто познайомитись.

Правда з рослинами теж є проблема – 5% ваги в середній рослині – це отрути створені для того щоб вбити того хто її їсть, тому що рослина не може втекти. Але не варто переборщувати з детоксифікацією, тому що саме завдяки тому що наша печінка з дититнства вчилась нейтралізувати й виводити фітотоксини та інші отрути ми й виживаємо.

Кофеїн – інсектицид. Кава намагалась захиститись від комах, а не від людей. Тому він не настільки токсичний для людей. Але кофеїн впливає на циркадний ритм.

Попросіть вашого лікаря провести якісь тести. Або інший спосіб – ставити експерименти над собою. Застосовувати наприклад A/B тестування з тетрісом.

Ось що я зміг зрозуміти. Звісно це все створює більше питань ніж дає відповідей. Що їсти? Бульбу з курячими стейками і заїдати таблетками з вітамінами?

Advertisements

Written by bunyk

Травень 10, 2015 at 20:45

Оприлюднено в Конспекти

Tagged with ,

Відповідей: 3

Subscribe to comments with RSS.

  1. А про шокодад потрібно не забувати! Чим же пояснюється користь шоколаду? Він містить в собі корисна речовина флавоніди. Саме воно є протизапальну, антиоксидантну, антикоагулянтною засобом, саме шоколад допомагає захистити серцево-судинну систему чоловіки, і позбутися від інших хвороб. Також, він здатний зменшити рівень холестерину в крові і знизити кров’яний тиск. Тому чоловіки вживайте шоколад тільки в міру, і тоді інсульт вам буде не страшний.

    Khrystyna Kurylas

    Травень 10, 2015 at 21:19

    • Шоколад містить багато щавлевої кислоти, що може стати причиною утворення солей оксалатів. Так щоб не зашкодити собі, треба в міру,хоча це не дуже просто.

      Nemo

      Травень 10, 2015 at 22:56

    • А жінки що? 🙂

      Але шоколад ще містить не такий корисний цукор. Може краще замінити петрушкою, там теж є флавоноїди?

      bunyk

      Травень 10, 2015 at 23:15


Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: