Кулінкулятор
Написав калькулятор для обчислення енергетичної цінності, ціни і терміну зберігання страв що створюються з набору наперед відомих інгредієнтів за всілякими рецептами.
Наприклад рецепт на одну дію:
> print(кукурудза + тунець) Кукурудза ніжна вакуумована стерилізована і Консерви рибні. Тунець подрібнений стерилізований. Ціна: 32.48 грн. Вихід: 470 грам Енергетична цінність в 100 г продукту: 487.6 кДж білки - 8.34 г, жири - 1.54 г, вуглеводи 15.79 г. Після відкриття зберігати не більше ніж: 48 год
Кожен продукт окрім додавання ще можна множини на скаляр. Але інгредієнти звісно треба задати наперед:
кукурудза = Product( bar_code=4824024004211, name='Кукурудза ніжна вакуумована стерилізована', producer='Бондюель', country='HU', price=12.49, amount=340, # g # g per 100g: proteins=3.1, carbohydrates=21.8, fats=1.6, energy=505000, # joules opening_shelf_life=48, # hours ) тунець = Product( bar_code=4824024002439, name='Консерви рибні. Тунець подрібнений стерилізований.', producer='Chotiwat manufacturing', country='TH', price=19.99, amount=130, # g # per 100g: proteins=22.06, carbohydrates=0.07, fats=1.4, energy=442000, # joules opening_shelf_life=48, # hours )
Але ідеальним для мене буде сайт рецептів, на якому писатиме: макарони в твоєму холодильнику пора буде викинути через 5 годин, тому сьогодні на вечерю ти їстимеш їх. Для повного денного раціону тобі бракує ще 500 грам яблук, найшвидше їх купити буде на Стрийському ринку де вони вчора коштували 8 грн/кг, тому очікуємо що це коштуватиме тобі сьогодні 4 грн.
Або хоча б на вікіпедії й на вікіпідручнику завести такі таблички, щоб кулінарити було легше.
?
Ех, але таке використання репла дуже круте))
dmytrish
Червень 3, 2014 at 12:56
А, тут всі так уважно стежать за «розумними домівками», а от не до такого наполеонівського розумного холодильника, який до того ж корисніше, ще ні 🙂
dmytrish
Червень 3, 2014 at 12:57
Та холодильник холодильником, його можна зробити приклеївши магніт до планшета. 🙂
Тут головне ПЗ – якийсь такий сайт рецептів / інтернет магазин продуктів, в якому крім “корзини користувача” є “холодильник користувача”. 🙂
Якщо в когось раптом виникне ідея заімплементити такий стартап – візьміть мене. Можу працювати на фронтенді, на бекенді залежно від того що там, автоматизовувати тестування, і навіть трохи продакт-менеджером. 🙂
bunyk
Червень 3, 2014 at 14:23
А якщо на планшеті ще є сканер штрих-кодів – взагалі ідеальний холодильник буде.
bunyk
Червень 3, 2014 at 14:24
Можна ще прикрутити opencv та розпізнавати, скільки який продукт уже лежить, і коли закінчується термін придатності, вмикати маленьку сиренку. А ще можна попереджати, що вночі їсти небажано. Коротше, розумний холодильник — це крутезна штука.
dmytrish
Червень 3, 2014 at 14:42
Круто! Я за!
Ola_bilo4ka
Червень 3, 2014 at 23:35
Цікаво, як ця ідея прийшла тобі в голову – чи ти часто готуєш, чи в тебе часто продукти в холодильнику псуються?…
bdovhan
Червень 5, 2014 at 10:35
Ненавиджу готувати, і особливо думати “а що б то з’їсти?”, тому мрію коли в Україні почнуть продавати сойлент, або хоча б золотий рис… Поки що викручуюсь як можу.
bunyk
Червень 5, 2014 at 20:00
[…] дечим поділитись з іншими: menudict. Пам’ятаєте я писав про Кулінкулятор. Ну, оце власне воно. Тільки більш-менш готово до […]
Людоньки, їжте, не будьте дурні! | Блоґ одного кібера
Листопад 2, 2014 at 22:09