Блоґ одного кібера

Історія хвороби контуженого інформаційним вибухом

Як можна нагріти руки на бродягах?

with 7 comments

Бізнес-план без плану. Тобто чиста ідея. В процесі впровадження жодна людина не постраждає. Навіть навпаки.

Зараз (середа) друга ночі, і оце мусів включити комп’ютер, бо ж не засну знаючи що можу таке забути. Зараз (середа) одинадцята вечора, і ідея вилежана майже добу вже не така приваблива, але все одно непогана.

Передісторія

Water cooler 36TD

Якось моя неймовірна співробітниця підійшла до кулера з чашкою в той момент коли там знаходився і я. В чашці я помітив не чай, і не каву, а вівсянку. Їй просто далеко добиратись з КПІ в нашу глухомань, і в дні коли вона ходить на пари вона пропускає обід на роботі. І ймовірно обід в університеті. Вівсянку вона носить з собою в рюкзаку в коробці.

Далі ідея здається тривіальною, але до мене вона чомусь прийшла лише ввечері. Чому не всі роблять як вона? Бо не всюди є кулер.

Кулер

це така штука яка наливає воду. Правда не з водопроводу, а з бутлі. Судячи з назви воно вміє не тільки наливати, а й охолоджувати. І таки вміє, але я це вияснив тільки недавно. Більш популярна його функція, як це не парадоксально – наливати кип’яток, чим всі й користуються для приготування гарячих розчинних напоїв. А дехто навіть підвечірків.

Ідея

Всюди тепер купи автоматів які продають каву. Недавно в Франківську бачив автомат який продає воду. Але чомусь ніхто не продає звичайний кип’яток, який міг би побити каву за попитом в рази. Тому що він дає вибір. Можна розчиняти ту ж каву, але дешевше, можна вівсянку, можна тьху, тьху, тьху Мівіну (ну хто нею не грішив?).

А найголовніше – навіть якщо округлити ціну до кратної десятьом копійкам в сторону збільшення від собівартості за порцію (наприклад 100 грам), і продавати тару окремо, то потенційними клієнтами може бути половина населення міста.

Advertisements

Written by bunyk

Листопад 16, 2011 at 23:06

Оприлюднено в Всяке, Нещоденник

Tagged with

Відповідей: 7

Subscribe to comments with RSS.

  1. В столовій нашого факультету продають пакетики чаю. Кип’яток треба заливати окремо, для цього висить спеціальна гаряча діжка. Чай з стаканчиком і цукром платний, кип’яток безкоштовний. В принципі логічно

    danbst

    Листопад 17, 2011 at 00:25

    • Ага. В нас теж. Ми навіть іноді користувались одним пакетиком на трьох. А мій староста (бродяга-експерт) навіть приносив свій чай і цукор.

      bunyk

      Листопад 17, 2011 at 23:22

  2. цікавився вендінгом. купюроприймачі дорогі.

    g2-1e1d595d8ceb160192855e53c18e696b

    Листопад 17, 2011 at 09:12

    • Знаючи наскільки дорогі спеціалісти пишуть для них софт, я цьому не дивуюсь.

      bunyk

      Листопад 17, 2011 at 23:32

  3. «Неймовірна співробітниця» — з цього місця детальніше, будь ласка 😉

    dmytrish

    Листопад 17, 2011 at 20:20

    • Як би це пояснити, враховуючи що це не тільки ти можеш прочитати, а й вона теж… Але напевне пора вчитись дотримуватись імперативу про те, що знання завжди корисні і повинні бути доступними.

      Наприклад я знаю мало людей, які пересіли на Vim, бо там, бачте зручніше набирати LaTeX, які мають перса n-того левела в WoW, і які відмінно вчаться. Але щоб все одразу – взагалі не вірю що хоч одну знаю 🙂 . А ще вона на аватарці – з талмудом FreeBSD. Власне за її зізнаннями ту книжку вона не читала, бо інтернет на то є, але сам факт аватарки з такою книжкою, а не з якимось котятком, наприклад – це вже привід для захоплення.

      bunyk

      Листопад 18, 2011 at 00:02

  4. я б таке юзав 100%

    masliukh

    Листопад 17, 2011 at 22:47


Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: